Helemaal kerst

In de ochtend ging hij schaatsen, om vervolgens de keuken in te duiken om het kerstdiner op school voor te bereiden. Hij zei dat hij niet zenuwachtig was, écht niet hoor!, maar hij danste en stuiterde wel nog wat meer dan anders, rondjes om de tafel, met af en toe een knuffel voor mij, omdat, gewoon, dat fijn voelt.

Er was op school van alles gepland, met als klapstuk een lichtjestocht door het park met allemaal lampionnetjes, en ik zat me al helemaal te verheugen op het maken van wat foto’s van dat ongetwijfeld prachtige tafereeltje.

Helaas vielen die plannen vrij letterlijk in het water, omdat het zó hard regende, dat het al een hele uitdaging was om alle heerlijke hapjes, waar zoveel kinderen, of hun moeders, hun best op hadden gedaan, onverdund door regenwater binnen de schoolmuren te krijgen. (En werkelijk, er zaten plaatjes bij. Ik kijk daar altijd vol bewondering naar, want ik neem me wel eens voor om me ook aan dat soort kunstwerkjes te wagen, maar moet eerlijk toegeven er meestal niet de moed voor op te kunnen brengen. Wat dan wel weer stom is eigenlijk, want als ik er wél een keer mee aan de slag ga, vind ik het – even ongeacht het resultaat, want dat wil wel eens wisselend zijn – wél heel leuk. Maar goed, dat terzijde).

In plaats van de lichtjestocht werden er, na een heerlijk en gezellig maaltje in de klas, liederen gezongen door de kinderen binnen in de school, in een zaal die, toen we net begonnen bij deze school, nog ruim alle mensen kon bevatten – en dan konden we nog een dansje doen ook -, maar waar we nu als sardientjes in een blikje op elkaar gepakt zaten. Niet dat dat de pret drukte hoor. Het blijft toch ontroerend om al die kinderstemmetjes de bekende kerstliedjes te horen zingen, dat past zo heel erg bij deze periode.

Buiten stond, bij een knappend vuurtje, een meneer prachtig te toeteren op een midwinterhoorn. Dan is het puur nog een kwestie van je ogen dichtdoen en de sneeuw erbij denken. Helemaal kerst.

2 Replies to “Helemaal kerst”

  1. Wat gaaf Karin mooi geschreven en idd waar we het eerste jaar nog de polonaise konden huppelen zitten we nu bij elkaar op schoot 😂 !!
    Mooie foto’s ook!
    Fijne kerstvakantie ook voor jullie!

    Groetjes Miriam

    1. Dank je Miriam, jullie ook een heel fijne vakantie en een prachtig 2019 gewenst!

Geef een reactie